Блог

City Flowers Skopje

blog-img
07/06/2021 Едукација

Дел 3: Жолти Рози - Која е нивната симболика и кои се најсоодветните пригоди за да ги подарите Жолтите рози потекнуваат од Блискиот исток. Од страна на европејците тие биле откриени во 18 -тио...

blog-img
31/05/2021 Едукација

Дел 2: Бели Рози - Која е нивната симболика и кои се најсоодветните пригоди за да ги подарите Суптилната убавина на белата роза е она што ја прави толку разноврсна и совршена за многу различни прил...

blog-img

На јазикот на цвеќињата спатифил значи: „Јас ќе те штитам“. Придавањето на ова симболично значење потекнува најверојатно од обликот на неговиот завиен и заштитен цвет. Подарување на овој ц...

blog-img

Дали сте знаеле дека појавата на кафени листови кај вашето растение и нивно овенување, не секогаш е предизвикано од недостаток на вода? Напротив, ова е многу почеста појава од прекумерно наводнувањ...

blog-img
31/01/2018 Едукација

Дел 1: Црвени Рози, Која е нивната симболика и кои се најсоодветните пригоди за да ги подарите   Црвените рози се универзален симбол на љубовта и страста и се несомнено најподаруваните цвеќ...

blog-img

Божиќното Цвеќе Euphorbia pulcherrima, или кај нас попозната како Божиќна Ѕвезда е предвесник на доаѓањето на Божиќните и Новогодишните празници. Со својата свечена црвено зелена боја одлично се ...

Последни објави

Совети за одгледување и промоции?